מבט בוחן על הטיות מגדריות בבינה מלאכותית
על ההרצאה:
למה כשנבקש ממידג׳רני תמונות של נהגים נקבל רק תמונות של גברים? מי קבע שסירי היא אישה? איך הטיות מגדריות בבינה מלאכותית מבנות מציאות?
בשנה האחרונה אנחנו עדים להתפוצצות בעולם הבינה המלאכותית וההנגשה שלה למיליוני משתמשים עם כלים כמו ChatGPT ו-Midjourney. קל לטעות ולחשוב שמכיוון שמחשב נותן לנו תשובה היא תהיה נכונה ונייטרלית, אבל לצערנו זה לא המצב.
בהרצאה נבחן הטיות מהיבט מגדרי בטכנולוגיות החל מtranslate Google בתחילת דרכה ועד פלטפורמות הAI Gen החדשות. נראה דוגמאות שיאירו באור חדש את הכלים המוכרים לנו, נצחק, נזדעזע, ונשמע על הכלים שיש בידינו כדי להתמודד עם הפערים הללו ולבנות עתיד שיוויוני יותר.
למי מתאימה ההרצאה?
ההרצאה מתאימה לכולם – היא פוקחת עיניים להטיות שרובנו לא שמנו לב אליהן עד יום, גם אם מדובר בקהל שעוסק בבינה מלאכותית וגם אם לא. תכירו דוגמאות מרתקות מחיי היומיום של כולנו, ותצאו עם מודעות חדשה לפערים ועם חשיבה על הצעד הבא – מה אנחנו יכולים לעשות כדי לתקן את המצב?
סוג הרצאה: אופליין (במרכז פרס) / אונליין (Zoom).
שפה: עברית / אנגלית.
משך ההרצאה: 45 דקות.
על המרצה:
שירה וינברג הראל, אשת טכנולוגיה מעל 20 שנה, ביניהן במשך 14 שנה הובלתי מוצרי בינה מלאכותית ופרסונליזציה במיקרוסופט ובתוך מוצרי Office. כיום אני יועצת ומרצה בתחומי מוצר ובינה מלאכותית, מלמדת קהלים מגוונים שימוש בכלי בינה מלאכותית לצרכים המתאימים להם ושילוב בעבודה היומיומית.
בתחומי היזמות והשיוויון המגדרי אני מייסדת שותפה של ארגון LeadWith המקדם נשים בעולם ההייטק באמצעות תכנים, סדנאות ואירועים לנשים בשלבים שונים של קריירה טכנולוגית. בנוסף, בעלת הפודקאסט "מגדירה מחדש" שעוסק בנושאי מגדר שונים.